Stiri

Protest la nivel înalt! Vizita în România a regelui Iordaniei, anulată!

Vizita pe care regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei urma să o efectueze în România a fost anulată luni de partea iordaniană, anunță Administraţia Prezidenţială.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe majestatea sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană”,

se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat vizita în România, în semn de protest față de afirmaţiile recente ale premierului român Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit presei internaționale care citează Palatul Regal.

Conform agenţiei naţionale de presă iordaniene Petra, regele Abdullah al II-lea avea programate întâlniri cu preşedintele român, Klaus Iohannis, şi cu liderii parlamentului. El urma, de asemenea, să participe la Reuniunile Aqaba, care fuseseră programate a fi găzduite de România în parteneriat cu Iordania.

În marja vizitei, guvernele iordanian şi român urmau să semneze un acord, două memorandumuri de înţelegere şi un program de cooperare, fiind programat în acelaşi timp şi un Forum de Afaceri Iordaniano-Român, cu participarea reprezentanţilor din sectorul privat din cele două ţări.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co