Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Protest la Institutul „Marius Nasta”

Asistenții și infirmierele de la Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală au protestat miercuri în curtea spitalului. Oamenii sunt nemulțumiți că, odată cu reducerea sporurilor, le-au scăzut salariile cu până la 1.400 de lei.

Angajații lucrează în condiții de risc maxim, cu pacienți bolnavi de tuberculoză sau cu HIV/SIDA, dar reducerile sunt substanțiale.

“Motivul este scăderea sporului de risc de la 100% la 54%, în condițiile în care salariul de bază a fost mărit de la 3.200 de lei, la 4.800 de lei. Făcând calculul salariului net, atât eu, cât și colegii mei vom lua cu 1.000 de lei mai putin. (…) Dorim măcar un spor care să nu ne diminueze salariul net”, a declarat o asistentă medicală pentru ziare.com

Protestul nu afectează activitatea unității medicale, dar oamenii spun că vor continua să protesteze până la rezolvarea situației.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat regulamentul cadru al sporurilor din sistemul sanitar, care stabilește procente diferențiate în funcție de condițiile fiecărui loc de muncă. Măsura este contestată de sindicaliștii din sănătate, care au anunțat un miting de protest în 25 aprilie. Cel puțin 20.000 de oameni sunt așteptați să iasă în stradă, iar mitingul va fi urmat de o grevă generală.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co