Stiri

Protest al sindicaliştilor din compania TMK Artrom în fața Guvernului

Sute de membri ai sindicatelor din cadrul companiei cu capital rusesc TMK Artrom, respectiv ai fabricilor de tevi de oțel din Reşiţa şi Slatina, au protestat, joi, la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei. Ei solicită deblocarea conturilor companiei de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi păstra locurile de muncă. O altă revendicare a sindicaliştilor vizează micşorarea preţului la energie.

Reprezentaţii sindicali susţin că în urma demersurilor sindicatelor din ultima perioadă s-a reuşit deblocarea conturilor pentru anumite plăţi precum salariile, însă activitatea companiei este în continuare în blocaj.

Oamenii spun că societatea are contracte cu peste 600 de beneficiari din UE, SUA şi Canada și este una dintre firmele competitive pe piaţă şi care contribuie la bugetul de stat. Mai mult, protestatarii susțin că societatea nu a vândut marfă produsă în România către firmele înrudite, nu a plătit dividende în Rusia, ba chiar a investit în jur de 250 de milioane de euro în cele două fabrici din țara noastră, iar două treimi din finanţare a venit din Rusia.

Președintele Camerei Deputaților a luat atitudine față de această situație și cere Guvernului să găseasă soluții, în conformitate cu deciziile europene.

“După situația de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reșița a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși.

Solicit din nou Consiliului inter-instituțional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înțeleagă că activitatea companiilor de care depinde viața a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-și primească salariile, iar familiile acestor angajați să nu sufere!

Scopul sancțiunilor este ca banii produși în România să #nu ajungă în Federația Rusă, nu să lași fără loc de muncă mii de români! Este inadmisibil să permiți companiilor plăți pentru contractele vechi, dar să nu-și poată vinde marfa produsă în ultima lună!

Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea și determinarea să se inspire din soluțiile europene astfel încât aplicarea sancțiunilor să aibă cât mai puține consecințe negative asupra salariaților și economiei naționale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacționeze!”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co