Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Promovarea pachetelor turistice cu servicii medicale

În timp ce mulţi români fug de sistemul medical din ţară, pacienţi din străinătate vin aici. Nu e nimic paradoxal: străinii sunt atraşi de calitatea specialiştilor şi de costul mult mai mic al tratamentelor. Profitul din turismul medical, estimat la zeci de milioane de euro în fiecare an, ar putea creşte dacă pachetele turistice cu servicii medicale all inclusive ar fi mai bine promovate.

Din Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Israel sunt şi cei mai mulţi străini care se tratează la noi. Vin pentru intervenţii estetice, dentare şi cure balneare, mult mai ieftine aici. Îşi rezolvă şi problemele de infertilitate, obezitate, vedere şi nu numai. Sunt zeci de mii, anual, estimează operatorii de turism.

Agenţiile de turism au sesizat oportunitatea şi au început să ofere pachete integrate, cu tratament, transport, cazare, masă şi excursii la locurile frumoase din ţară. De la fiecare turist străin pot încasa şi 3.000 de euro.

Şi spitalele de stat cu dotări de top vor să atragă pacienţi străini şi, implicit, fonduri. Cei din Uniunea Europeană îşi pot deconta multe tratamente, fără să mai stea pe liste lungi de aşteptare.

Una dintre provocările cu care se confruntă sistemele medicale o constituie listele lungi de aşteptare. Turismul medical poate răspunde acestei provocări prin faptul că pacientul se poate deplasa în acea ţară în care poate beneficia de serviciul de care are nevoie atunci când are nevoie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co