Stiri

Promisiuni mari: Imunizarea anti-COVID-19 a populaţiei UE până în iulie

Până la jumătatea lunii iulie, populaţia Uniunii Europene va putea fi imunizată cu toate vaccinurile care vor fi livrate statelor membre, toate produse în spațiul comunitar! Suna extrem de bine acest enunț, mai ales acum – în plină evoluție a valului 3 al pandemiei, care produce îngrijorare extremă pe Bătrânul Continent. Și, totuși, adevăr sau ficțiune în estimarea comisarul european pentru piaţă internă? De asta ne vom convinge în lunile următoare!

Thierry Breton, comisarul european pentru piaţă internă (sursa: TF )
”Avem clar în mâinile noastre capacitatea de a livra între 300 şi 350 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie. (… ) Avem capacitatea să obţinem imunitatea la nivel de continent”.

Politicianul francez corelează totul cu data de 14 iulie, Ziua Naţională a acestei ţări.

El a remarcat şi orizontul de timp similar evocat de preşedintele american Joe Biden, care de asemenea a promis că vaccinarea va permite o revenire la normalitate în jurul Zilei Naţionale a SUA – 4 iulie.

Totodată, Boris Johnson, care a vorbit despre luna iunie.

Uniunea Europeană aşteaptă în trimestrul al doilea al acestui an aproxiamtiv 360 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, de la cele patru laboratoare ale căror vaccinuri au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, anunță presa internațională preluată de Agerpres.

De la începutul procesului de vaccinare, oficialii mai multor state din UE s-au plâns de întârzieri şi calendare incerte în livrarea serurilor contractate în numele lor de Comisia Europeană. Pentru primul trimestru, blocul comunitar a primit aproxiamtiv 66 de milioane de doze de vaccin Pfizer, 30 de milioane AstraZeneca şi 10 milioane Moderna.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co