Stiri

Proiecție de film în memoria victimelor de pe insula norvegiană

Filmul “Utøya – 22 iulie” va putea fi vizionat în avanpremieră în Bucureşti pe 22 iulie, începând cu ora 21.30, la Merlock, la fix şapte ani de la masacrul de pe insula norvegiană, într-o proiecţie organizată în memoria victimelor şi în sprijinul fundaţiei Estuar.

Evenimentul, organizat de Bad Unicorn, cu sprijinul Ambasadei Norvegiei la Bucureşti şi în parteneriat cu Editura ART şi Fundaţia Estuar, are un scop caritabil, în memoria victimelor masacrului.

În 2011, în Oslo, o puternică explozie declanşată de o maşină capcană a ucis opt persoane. Două ore mai târziu, autorul atentatului ajungea pe insula Utøya, unde avea loc o tabără a tineretului laburist. Prinşi în capcană şi fără cale de scăpare, 69 de tineri au murit şi 110 au fost răniţi în urma atacului armat.

Proiecţia de film va fi urmată de o dezbatere despre contextul şi urmările atacului din Norvegia, sănătate mintală, tragedie colectivă şi recuperarea posttraumatică.

Filmul va rula în cinematografele din România începând cu data de 17 august.

Preţul unui bilet pentru evenimentul din 22 iulie este de 20 de lei, iar toţi banii încasaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi către Fundaţia Estuar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co