Stiri

Proiect: Profesorii din mediul rural vor primi trei salarii medii brute!

Veste bună pentru dascăli. Personalul didactic titularizat în mediul rural va beneficia de o indemnizație de instalare de 3 salarii medii brute pe economie, prevede un proiect de lege care adoptat tacit în ședința de marți a plenului Camerei Deputaților.

Banii vor ajunge la profesori cu o condiţie: de a preda pe post în mediul rural cel puţin 5 ani şcolari efectivi!

Proiect de lege
„Cadrul didactic este obligat să restituie parţial indemnizaţia dacă înainte de împlinirea termenului de 5 ani îşi schimbă locul de muncă din mediul rural în mediul urban, în cazul suspendării contractului individual de muncă pe perioada concediului fără plată, precum şi în cazul demisiei. Indemnizaţia se restituie proporţional cu numărul de ani şcolari în care nu şi-a desfăşurat activitatea în mediul rural.”

Mai mult decât atât, proiectul de lege mai arată și faptul că profesorii care au o vechime de peste 30 de ani vor beneficia, în momentul pensionării pentru limită de vârstă, de o indemnizaţie în cuantum de 6 salarii medii brute pe economie! Acestea vor fi date din fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei.

Propunerea legislativă va merge la Senat, care este for decizional în acest caz.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co