Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Program prelungit cu două ore pentru eliberarea paşapoartelor

Este perioada concediilor și tot mai mulți români iau calea străinătății pentru vizitarea diferitelor obiective turistice.

În consecință, solicitările de pașapoarte sunt în creștere, iar autoritățile vin cu măsuri în acest sens.

Programul de lucru cu publicul pentru eliberarea documentelor a fost prelungit cu două ore în Bucureşti şi în 31 de judeţe, acolo unde s-a constatat aglomerație.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, de la începutul verii, au fost eliberate aproximativ 135.000 de paşapoarte, la nivelul întregii ţări, și nu a fost depășit termenul de 10 zile lucrătoare.

Pentru evitarea aglomeraţiei la depunerea cererilor de eliberare a paşaportului, solicitanţii au posibilitatea de a se programa online, pe site-ul epasapoarte.ro.

https://www.epasapoarte.ro

De asemenea, pentru a nu mai sta la coadă pentru a ridica paşaportul a fost introdusă posibilitatea expedierii prin poştă.

Totodată, cetăţenii pot verifica stadiul cererii lor la adresa epasapoarte.ro/verifica, mai cu semă că acesta poate fi eliberat mai devreme decât termenul comunicat la depunerea solicitării.

De la începutul anului, au fost puse în circulaţie noile modele de paşapoarte electronice cu elemente suplimentare de siguranţă.

Practic, sunt printre cele mai de greu de contrafăcut din lume, ceea ce presupune o perioadă mai mare pentru implementarea elementelor de protecţie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co