Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Profesorul Jeffrey Sachs, la Bucureşti

Unul dintre cei mai cunoscuţi economişti americani din lume, Jeffrey Sachs, cel care i-a consiliat pe Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn pentru introducerea economiei de piaţă după colapsul Uniunii Sovietice a venit joi în București.

Acesta a declarat că România trebuie să rămână o economie deschisă şi să pledeze pentru o Uniune Europeană cât mai puternică.

Jeffrey Sachs este cunoscut pentru poziţiile sale foarte critice la adresa lui Donald Trump, fiind de altfel în linie cu majoritatea profe­sorilor de la marile universităţi americane.

„Preşedintele Americii, Donald Trump, nu înţelege nimic din economie, iar politica sa de a introduce bariere tarifare şi taxe vamale este o ameninţare pentru economia SUA. Sper ca Uniunea Europeană să nu treacă la măsuri de răspuns prea dure”, a afirmat economistul.

Sachs, care şi-a început rolul de consilier pentru liderii politici ai în 1985, spune astăzi că instituţiile au un rol cheie în economie şi că „a fost naiv în anii ‘90 să creadă doar în puterea pieţelor de  a rezolva totul”.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co