Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Profesorii vor mişorarea vârstei de pensionare

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Guvernului modificarea Legii pensiilor, astfel încât profesorii să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei de pensionare. Sindicaliştii invocă epuizarea şi suprasolicitarea psihică a profesorilor, dar şi unele probleme medicale, care duc la îngreunarea desfăşurării activităţii didactice

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ susţine că unii profesori sunt nevoiţi să lucreze chiar şi cu 38 de elevi la clasă. Acest lucru presupune atenţie sporită pentru fiecare elev în parte, o mai mare responsabilitate faţă de elevi şi pregătirea lor, precum şi consum psihic şi efort în ceea ce priveşte conduita şi pregătirea profesională, toate acestea ducând la epuizare.

De asemenea, mai spun sindicaliştii, sunt cazuri în care profesorii au avut probleme de sănătate şi au vrut să iasă mai devreme la pensie, dar pensionarea pe caz de boală ar fi însemnat ”venituri umilitoare, sub limita de subzistenţă”.

Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu a susţinut că numărul anual al dascălilor care ar putea solicita pensionarea mai devreme nu va fi atât de mare încât să pună presiune pe bugetul pensiilor şi asigurărilor sociale. Acesta a precizat că, din cauza pensiilor „de mizerie”, cei mai mulţi profesori solicită prelungire de activitate, pentru că nu pot alege varianta de a avea venituri din care nu se pot întreţine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co