Stiri

Procurorul General reclamă un deficit de 450 de procurori în Ministerul Public

Procurorul general al României a explicat, la finalul discuțiilor purtate cu ministrul Justiţiei, procurorul-şef interimar al DNA şi procurorul-şef al DIICOT, că nevoia de a delega procurorii a most motivată de existența unui deficit de 450 de procurori la nivelul Ministerului Public.

Augustin Lazăr a precizat că discuțiile avute la invitaţia ministrului Justiţiei au vizat problematica activității conducerii Ministerului Public, resursele acestuia, locurile vacante și motivele pentru care s-a impus delegarea anumitor procurori pe anumite poziţii vacante.

El a explicat că, în urma analizei efectuate, a rezultat un deficit de aproximativ 450 de procurori în Ministerul Public, situație ce a impus delegarea unor procurori care să îndeplinească temporar funcţiile şi poziţiile respective ale Ministerul Public.

Procedura de titularizare a procurorilor va putea fi declanșată numai după de Ministerul Justiției va aproba statul de personal în Ministerul Public, a explicat Augustin Lazăr, reiterând ideea potrivit căreia delegările realizate în funcţiile respective atât la DNA, cât şi la Ministerul Public au fost realizate în condiţiile legii, la momentul în care s-a dat ordinul de delegare.

În același context, procurorul general a arătat că, din dorința de a pune capăt discuţiei publice şi a asigura încrederea în instituţia Ministerului Public a dispus încetarea delegărilor acelor procurori care nu aveau condiţiile de vechime. Potrivit lui Lazăr, procurorii respectivi vor avea posibilitatea să revină, dacă vor dori, când vor avea vechimea respectivă la DNA sau DIICOT.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a dispus, la începutul săptămânii, încetarea delegării pentru şase procurori din DNA, care nu îndeplineau condiţia de vechime în funcţie de minimum opt ani.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co