Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Problemele nerezolvate ale bicicliștilor

Protestul bicicliștilor continuă pentru a 10-a oară, de data aceasta, bicicliștii strângându-se în Parcul Herăstau. Marcel Ivan, președintele Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ, declară că motivele protestului rămân aceleași ca și acum câțiva ani. Municipalitatea nu a construit niciun metru de infrastructură pentru bicicliști, deși are la dispoziție 10 milioane de euro, primiți de la Ministerul Dezvoltării în 2014, și, în ciuda faptului ca Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, adoptat de către Consiliul General, prevede amenajarea de piste pentru bicicliști. Conform PMUD, primii 70 de kilometri de piste ar trebui să fie gata în următorii doi ani.
Nu s-a demarat nici măcar studiul de fezabilitate pentru pistele pentru bicicliști, spune Ivan. Alte motive ale protestului bicicliștilor constau în lipsa oricăror măsuri de accesibilizare a infrastructurii orașului pentru persoanele din categoriile vulnerabile, cele cu dizabilități, persoane vârstnice, mame cu copii în cărucioare, persoane care au bagaje mai voluminoase.

De asemenea, bicicliștii sunt nemulțumiți deoarece nu s-au luat măsuri pentru prioritizarea transportului public, adică nu au fost create benzile unice pentru autobuze și troleibuze. Primăria Capitalei a primit, încă din anul 2013, de la Ministerul Dezvoltării, zece milioane de euro pentru amenajarea a 100 de kilometri de piste pentru bicicliști. Numai că, atunci când primarul general al vremii, Sorin Oprescu, a vrut să treacă la implementarea unui Sistem de Transport cu Bicicleta în Centrul Bucureștiului, tot OPTAR a contestat traseele propuse, pe marile bulevarde, pe axele principale ale orașului, nord – sud și est – vest. Pe atunci, OPTAR susținea că benzile pentru bicicliști trebuie făcute pe străzile secundare, în tot orașul, simultan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co