Stiri

Probleme în țară de la vremea rea. Ninsorile și ploile vor continua

Ploile abundente și ninsorile din ultimele ore au creat deja mari probleme în țară.Circulaţia rutieră pe DN 14, între Daneş şi Sighişoara, a fost închisă din cauza pericolului de căderi de arbori pe partea carosabilă.

Restricţiile vizează toate categoriile de autovehicule. Drumarii, dar și reprezentanţi ai ISU Mureş, ai Poliţiei Rutiere Sighişoara şi ai Ocolului Silvic Sighişoara acţionează pe acest sector de drum pentru îndepărtarea pericolului, prin toaletarea arborilor ce prezintă riscul de a cădea pe carosabil.

Probleme similare au fost și în Prahova, unde echipajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci care erau în pericol să cadă pe DN 1, pe raza staţiunii Sinaia.

În județul Neamț, peste 5.000 de oameni din 11 localităţi au rămas fără energie electrică din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar echipele sunt pe teren pentru remedierea avariilor.

Pe de altă parte, hidrologii au emis avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri şi posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, ce vizează 16 bazine hidrografice din Oltenia, Muntenia şi Crişana, până joi după-amiaza.

Iar iarna nu se dă deloc bătută. Meteorologii au venit cu noi avertizări, respectiv un Cod galben şi unul portocaliu de ninsori şi viscol în zonele montane şi submontane, respectiv o informare de vreme rea ce vizează întreaga ţară pănă sâmbătă.

Astfel, pe parcursul zilei de miercuri, pînă la ora 23.00, este valabil un Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol puternic în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

De asemenea, o avertizare Cod galben va fi în vigoare până joi, la ora 6:00, când se vor semnala precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania şi se vor acumula cantităţi mari de apă. La munte va ninge, iar în Transilvania şi în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Un alt Cod galben de vreme rea va intra în vigoare joi dimineaţa, la ora 6:00, şi se va încheia sâmbătă, la ora 10:00. Vor fi ninsori însemnate în zona montană şi strat de zăpadă în creştere semnificativă. Totodată, în același interval, întreaga ţară va fi vizată de o informare de ninsori moderate.

Și în București, vremea va continua să fie rece şi închisă, iar precipitaţiile, atât sub formă de ploaie, cât şi mixte, vor fi prezente pe parcursul următoarelor patru zile.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co