Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Prioritățile Comisiei pentru Consolidarea Păcii

Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezentat, joi, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (PBC), priorităţile acesteia pentru anul 2018.

Acestea sunt: consolidarea rolului catalizator al Comisiei, focalizarea sprijinului acesteia pentru regiunea Sahel, întărirea parteneriatelor şi continuarea angajamentului PBC în Republica Gambia.

Jinga a amintit totodată că dezvoltarea parteneriatelor reprezintă una dintre priorităţile mandatului României la conducerea PBC. Acesta a menţionat că, după Sesiunea Anuală, PBC va organiza un eveniment comun cu Consiliul Economic şi Social (ECOSOC) dedicat rolului parteneriatelor în consolidarea şi permanentizarea păcii, cu accent pe parteneriatul cu sectorul privat.

Anul trecut, Consiliul de Securitate a solicitat PBC să sprijine Oficiul Naţiunilor Unite pentru Africa de Vest în implementarea Strategiei Integrate a ONU pentru Sahel. Jinga a menţionat că în martie a.c. a participat, în calitate de preşedinte al PBC, la cea de-a 6-a reuniune a “Platformei de Coordonare Ministerială pentru Sahel”, în Ciad. El a transmis că Sesiunea Anuală a PBC, din 26 iunie, va fi dedicată exclusiv acestei regiuni şi va reuni statele membre PBC, reprezentanţi ai ţărilor din regiunea Sahel, înalţi oficiali ai ONU, reprezentanţi ai organizaţiilor regionale și instituţiilor financiare internaţionale.

Ambasadorul român a mai precizat că, la solicitarea guvernului Republicii Gambia, PBC va continua să acţioneze ca o platformă de dialog al acestui stat cu comunitatea internaţională. În acest sens, în luna aprilie, Preşedinţia română a PBC a organizat o reuniune la nivel înalt la care au participat preşedintele şi ministrul Finanţelor din Republica Gambia, comisarul UE pentru cooperare internaţională şi dezvoltare, preşedintele comisiei ECOWAS, observatorul permanent al Uniunii Africane la ONU, precum şi înalţi oficiali ai ONU.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co