Stiri

Primul pacient COVID-19 din Sibiu transferat în străinătate

Ce vedeam în urma cu câteva luni în alte țări europene, gen Italia, Franța, Spania, devine realitate și în România! Pe lângă faptul că în Capitală nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID-19 și aceștia sunt trimiși la spitale din provincie, alții sunt transferați din diferite județe în străinătate.

Un bărbat infectat cu acest virus, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a fost transferat în străinătate, în stare gravă, la solicitarea familiei.

Este primul caz de acest fel din acestă unitate medicală.

Florin Grosu, directorul medical al spitalului (sursa: agerpres.ro)

“În urma apariţiei în mass-media a unei ştiri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc. Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală şi asistat în timpul transferului cu aparate de respirație”.

Pe de altă parte, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va avea conducere militară. La cârma lui va fi lt. col. Constantin Vlase, medic infecţionist, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Galaţi.

Constantin Vlase va fi director general al spitalului sibian, după ce medicul Liliana Coldea a demisionat din funcţia de manager.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Sibiu este condusă de un medic militar, colonelul Daniel Chelcea, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co