Stiri

Primul caz de infecție cu West Nile din acest an, confirmat în Galați!

Primul caz de infecție cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat, în Galați, la un bărbat de peste 80 de ani.
Pentru ca infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătură a unui ţânţar deja infectat.
În final, sistemul nervos al pacientului va avea de suferit. Se inflamează mai exact meningele, învelişul creierului. Dacă primeşte tratament în timp util, persoana infectată nu va rămâne cu niciun fel de sechele. În caz contrar, se poate ajunge chiar la deces… iar cei mai vulnerabili sunt bătrânii.
Grav este că 80% din persoanele infectate nu au simptome!
Semnele acestei boli sunt febră şi dureri de cap intense, iar în cazurile severe apar şi simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.
Anul trecut, în România s-au înregistrat 36 de decese la nivelul întregii țări din cauza virusului West Nile, care se transmite prin înțepătura mai multor specii de țânțari.
Întreaga Europa s-a confruntat în 2018 cu un număr extrem de mare de îmbolnăviri cu virusul West Nile.
Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari.
Puteți face acest lucru purtând îmbrăcăminte cu mânecă lungă şi pantaloni lungi.
Puteți, de asemenea, folosi substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, precum şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei.
Important este să folosiți plase de protecţie la ferestre, să îndepărtați recipientele de apă statută şi gunoiul menajer.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co