Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Primăria Capitalei ar putea cumpăra Parcul Emil Gârleanu

Primăria Capitalei ia în calcul varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3, restituit fostului proprietar în 2009, când primar general era Sorin Oprescu, dacă nu se va ajunge la o înţelegere pentru schimbul de terenuri cu proprietarul.

Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3 al Capitalei, cu suprafaţa de 2.914 metri pătraţi, a fost retrocedat proprietarului printr-o dispoziţie din 2009 a fostului primar Sorin Oprescu. Municipalitatea spune că pe acest teren Primaria sectorului 3 a amenajat spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, fără respectarea legislaţiei şi fără să ţină cont că acel teren era în litigiu. Conform Direcţiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, terenul respectiv este inclus într-o zonă amenajată ca spaţiu verde, cu locuri de joacă, fiind inventariat în Registrul Spaţiilor Verzi.
Dacă ar rămâne la varianta schimbului de terenuri cu proprietarul parcului, municipalitatea ar trebui să ofere la schimb un teren cu aproximativ 400 de metri pătraţi mai mare decât cel din Parcul Emil Gârleanu, adică un teren de 3.324 de metri pătraţi din strada Vulcan Judeţul, aşa cum arată rapoartele de evaluare întocmite de experţii atestaţi ANEVAR.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co