Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Preţul creşte, calitatea NU rezistă!

Deficitul de muncitori calificaţi în construcţii, estimat de patronate la circa 200.000 de angajaţi, a condus la o creştere a costurilor de construcţie cu 10-15% în ultimii doi ani, iar situaţia se agravează. Dezvoltatorii imobiliari încep să îşi pună problema de scădere a calităţii.

Constructorii sunt dispuşi să ofere salarii mai mari pentru a aduce în ţară românii care muncesc pe şantierele din Occident şi se gândesc să atragă muncitori şi din Asia, doar pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă. Dezvoltatorii susţin că şi-au înteţit eforturile de recrutare. Pentru a-şi păstra muncitorii, acestia spun că au mărit salariile cu 20-25% doar în ultimele trei luni.

Salariul mediu brut din domeniu a ajuns la circa 3.500 de lei, spun reprezentanţii Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii, şi ar vrea să dea mai mult dacă statul ar reduce impozitele pe salariile care depăşesc un anumit nivel.

În disperare de cauză, antreprenorii cer controale mai drastice pe şantiere pentru a opri munca „la negru“, care le fură oamenii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co