Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Președintele Iohannis a sesizat CCR

Președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale o sesizare cu privire la modificările aduse de majoritatea PSD-ALDE și UDMR la Statutul funcționarilor publici..

Una dintre modificări permite funcționarilor publici trimiși în judecată, inclusiv pentru fapte de corupție, să rămână în funcții, fiind eliminată posibilitatea suspendării lor.

În plus, funcționarii publici deja suspendați din funcție în momentul trimiterii în judecată ar urma să-și reia activitatea în 30 de zile după intrarea în vigoare a legii.

În sesizarea trimisă Curții Constituționale, președintele invocă încălcarea mai multor articole din Legea fundamentală.

Abrogarea suspendării raportului de serviciu al funcționarului public ca urmare a trimiterii în judecată încalcă dispozițiile mai multor articole din Constituția României, scrie în sesizare presedintele Romaniei

Acesta arată și că, anterior, magistrații CCR au stabilit că sancțiunea suspendării raportului de serviciu pentru funcționarul public trimis în judecată pentru anumite infracțiuni „are ca finalitate protejarea autorității sau a instituției publice față de pericolul continuării activității ilicite și al extinderii consecințelor periculoase ale faptei penale săvârșite de către funcționarul public”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co