Stiri

Premierul Spaniei, “în corzi” din cauza gestionării proaste a pandemiei

Premierul Pedro Sanchez și-a cerut scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19 în Spania, unde zeci de mii de oameni au murit din cauza noului coronavirus.

Şeful Executivului de la Madrid şi-a motivat ”propriile erori” prin faptul că au fost determinate de ”urgenţa vremurilor, de penuria resurselor, lipsa unor precedente şi caracterul excepţional” al acestei crize.

Sanchez s-a confruntat cu o dezbatere dură în Parlament, unde cabinetul său a cerut sprijin pentru o nouă prelungire a stării de alertă, instrument juridic care-i permite să menţină restricţii pentru a frâna epidemia.

În tot acest timp, se amplifică protestele de stradă impulsionate de partidele de dreapta împotriva lui Pedro Sanchez. Premierul a cerut, însă, clasei politice unitate pentru a depăşi această criză.

Spania se numără printre ţările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19. S-au înregistrat până acum peste 27.000 de decese în rândul celor peste 232.000 de persoane testate pozitiv la noul coronavirus.

”Pacienţi infectaţi au fost pur şi simplu abandonaţi” în unele state europene ale căror sisteme sanitare au fost copleşite de valul de persoane infectate cu COVID-19, printre care şi Spania, a apreciat Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co