Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Pregătiri pentru zona euro

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, consideră că România îdeplinește condițiile de aderare la zona euro. Indicatorii economici arată bine. După ani de austeritate, România are una dintre cele mai ridicate rate de creștere economică din Uniunea Europeană – mai spune guvernatorul. Cu toate acestea, stabilitatea financiară și economică este amenințată de legea dării în plată și de creșterea deficitului bugetar peste limite sustenabile, a avertizat Isărescu, la conferința Growth Forum – Strategia de dezvoltare a României și convergența la euro.

Guvernatorul avertizează că programul Prima Casă nu trebuie să intre sub incidența Legii dării în plată. Principalul obiectiv trebuie să fie acordarea unor șanse reale pentru ca și generațiile care vin să aibă acces la credite. Prezent la conferință, prim-ministrul Dacian Ciolos spune că, pentru un Guvern cu mandat de un an poate părea deplasat să discute despre o strategie de dezvoltare pe termen lung. Însă există obiective, în sectoare prioritare care pot constitui pârghii solide pentru abordările strategice ulterioare.

Premierul recunoaște că există o uriașă așteptare publică și pentru creșteri salariale rapide. Amintește însă că aceastea trebuie făcute în mod rațional, bazate pe resursele reale.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co