Stiri

Poziție fermă a liderilor NATO și a celor G7 față de China

Declaraţie comună specială semnată, luni, de liderii NATO, înainte de începerea summitului de la Bruxelles. Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă “provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli”, susșin oficialii, citați de presa internațională , potrivit unor surse DPA.

”Suntem îngrijoraţi de astfel de politici coercitive care sunt în contrast cu valorile fundamentale” (ale NATO), se spune în declaraţie. Se subiniază, totodată, capacităţile nucleare în creştere ale Chinei şi cooperarea oficialilor din Beijing cu cei din Moscova.

Este pentru prima dată când liderii NATO au adoptat în mod colectiv o poziţie atât de fermă faţă de China.

Declaraţia NATO urmează unui mesaj similar semnat la summitul Grupului celor Şapte (G7) din Marea Britanie. Reprezentanții principalalelor naţiuni industrializate au criticat China în legătură cu nerespectarea drepturilor minorităţii musulmane în regiunea Xinjiang, au cerut conducătorilor din Hong Kongul să menţină un grad ridicat de autonomie şi au subliniat importanţa păcii şi stabilităţii de-a lungul Strâmtorii Taiwan.

Diplomații Ambasadei Chinei la Londra au ripostat imediat și au precizat că se opun ferm menţiunilor din declarația comună a liderilor G7. Au cerut, de asemenea, grupului să înceteze defăimarea ţării.

În timp ce pandemia de COVID-19 încă loveşte şi revenirea economiei globale este lentă, comunitatea internaţională are nevoie de unitate şi cooperarea tuturor ţărilor, mai degrabă decât de puterea politică a “unui grup restrâns” ce seamănă diviziune, au adăugat oficialii chinezi, preluați de Agerpres.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co