Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Poluare extremă în New Delhi. Pandemia de COVID este agravată

În condițiile în care India a depășit în ultimele 24 de ore peste 48.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, capitala țării se confruntă și cu alte probleme majore care agravează situația pandemie.

New Delhi este afectat de unul dintre cele mai grave episoade de poluare atmosferică din ultimii ani.

Poluarea în capitala Indiei a ajuns la un nivel mai mare de 20 de ori decât cel admis.

Acesta nu face decât să crească nivelul de risc pentru locuitorii oraşului, ameninţaţi de noul coronavirus, au indicat medicii.

Poluarea din New Delhi aproape dispăruse la începutul acestui an, când autorităţile guvernamentale au impus o carantină la nivel naţional pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Însă, restricţiile au fost ridicate, iar poluarea a revenit și ea….
Reprezentanții asociaţiei Medicale din India, care are în jur de 350.000 de medici, au declarat pentru presa internațională că poluarea aerului i-a făcut pe oameni mai susceptibili la infecţia cu noul coronavirus.

“Particulele PM2,5 depăşesc bariera căii nazale, slăbesc mucoasa interioară a plămânilor, facilitând răspândirea infecţiei cu coronavirus”, au explicat aceștia.

Șirul problemelor din India nu se termină aici, scăderea bruscă a temperaturilor în toată țara duce și ea la agravarea situației pandemiei.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co