Stiri

PMB vrea să majoreze taxele pentru evenimentele din Capitală

Primăria Capitalei doreşte majorarea taxelor pentru evenimente desfăşurate în Piaţa Constituţiei, Piaţa Victoriei, Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii şi Piaţa Alba Iulia.

Astfel, taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice, în vederea desfăşurării unor evenimente, în Piaţa Constituţiei va fi de 137.000 lei, iar pentru Piaţa Victoriei – 91.000 de lei.
De asemenea, pentru evenimentele din Piaţa Enescu, Piaţa Universităţii sau Piaţa Alba Iulia, taxa va fi de 68.000 de lei.
Prin eveniment se înţelege perioada cuprinsă între minim 3 – 5 zile necesară pentru: montare sceno-tehnică, eveniment propriu-zis (concert, festival, târg) şi aducerea la starea iniţială a locaţiei.

Dacă numărul de zile solicitate este mai mare decât perioada menţionată, se va achita o taxă suplimentară de 23.000 de lei/zi. În nota de fundamentare se arată că, la nivelul Capitalei, se constată o creştere exponenţială a solicitărilor pentru desfăşurarea manifestărilor culturale în aer liber. Amplasamentele dorite sunt concentrate în zona centrală, acolo unde îşi desfăşoară activitatea mai multe instituţii de cultură, o zonă supraaglomerată, cu trafic intens.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co