Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ploile au făcut ravagii în țară. Gospodării inundate și șosele blocate

Peste 50 de case şi aproximativ 200 de curţi, dar și zeci de beciuri, subsoluri și străzi au fost inundate, în ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente care au căzut în 22 de județe din nord-estul, vestul și centrul țării.
Aversele torenţiale au făcut prăpăd, mai ales în Bihor, Neamţ, Suceava şi Vaslui, potrivit IGSU.
În localitatea vasluiană Rafila, 2 persoane au fost evacuate la rude după ce locuinţele le-au fost afectate de viitură.
Luni, la prănz, traficul rutier era restricţionat pe un drum national, în Cluj, două drumuri judeţene, în Maramureș și Hunedoara. De asemenea, circulația era blocată pe un drum naţional din Neamț şi trei judeţene din Hunedoara, Dolj și Vaslui.
În zonele vizate de atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate au fost emise 12 mesaje prin sistemul RO-ALERT, la nivelul a 10 judeţe.
Situaţia s-a îmbunătăţit, totuși, în Caraş-Severin şi Timiş, iar cele 84 de persoane evacuate s-au intors la casele lor.
Meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru orele următoare. Mai bine de jumatate din țară rămâne sub cod portocaliu până marți, la ora 10.00. Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.Vor fi vijelii, descărcări electrice și grindină.

Tot până marți, la ora 10.00, alte 14 județe din sudul și sud-vestul țării sunt sub cod galben, cu fenomene de instabilitate moderate.
Ulterior, de marți pănă joi, ora 10.00, întreaga țară va fi vizată de atenționare cod galben de ploi, vânt alert și fenomene electrice.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co