Stiri

Plată în ruble pentru clienţii străini ai Agenţiei Spaţiale Ruse

Viitoarele contracte încheiate cu agenţia spaţială Roscosmos vor fi doar în ruble. Este informația care vine din partea directorului general al agenţiei, Dmitri Rogozin. Totul la doar câteva ore după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, anunţase că încasările pentru livrările de gaze se vor face doar în moneda rusă, relatează agențiile internaționale de presă.

“Acum toate contractele noastre cu străinătatea vor fi exclusiv în ruble”, a declarat Rogozin televiziunii de stat Pervîi Kanal.

Potrivit lui Rogozin, plata se va face conform “schemei de plată aplicată companiilor de exploatare a hidrocarburilor”, notează Agerpres.

Preşedintele Putin anunţase miercuri că Rusia nu va mai accepta plăţi în dolari sau euro pentru livrările sale de gaze naturale către UE şi a dat termen autorităţilor ruse o săptămână să pună la punct un nou sistem de plăţi în ruble. Asta, pe fondul războiului din Ucraina și a sanțiunilor aplicate Rusiei de mai multe țări ale lumii în acest context.

De asemenea, guvernul rus a aprobat pe 8 martie o listă cu ţări şi teritorii neprietenoase care au întreprins acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor şi cetăţenilor săi.

Pe această listă figurează, printre altele, SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Ucraina, Elveţia, Norvegia, dar și Japonia, Coreea de Sud, Australia și Noua Zeelandă.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co