Stiri

Pisică depistată pozitiv la coronavirus în Spania! Este al șaselea caz din lume!

Devine tot mai clar că noul coronavirus se transmite la animalele de companie!

A fost descoperit primul caz al unei pisici infectate cu noul coronavirus în Spania și este al şaselea confirmat din lume.

”Negrito” trăia alături de o familie în cadrul căreia mai multe persoane erau diagnosticate cu COVID-19 şi suferea de o afecţiune cardiac, potrivit presei iberice.

Pisica a fost adusă la un spital veterinar cu dificultăţi de respiraţie, temperatură rectală ridicată,  nivel foarte redus al trombocitelor şi insuficienţă cardiac. Astfel, s-a decis eutanasierea ei.

Necropsia efectuată ulterior a relevat prezenţa materialului genetic al virusului SARS-CoV-2 în diverse mostre extrase, deşi încărcătura virală era redusă.

Oamenii pot transmite noul coronavirus pisicilor, care sunt victime colaterale ale acestei boli, explică cercetătorii din Catalonia, unde a fost descoperit acest caz. Este aproape sigur că oamenii au infectat pisica şi nu invers.

”Calea predominantă de transmitere a COVID-19 este de la om la om şi capacitatea felinelor de a transmite boala este neglijabilă, adică ele nu joacă un rol semnificativ în epidemiologia bolii”, mai susțin acesția.

Studiile atestă că pisicile sunt una dintre speciile de animale sensibile la infecţia cu coronavirusul SARS-CoV-2, la fel cum sunt şi alte animale, inclusiv hamsterii, dihorii, nurcile, primatele şi, într-o măsură mai redusă, câinii.

Prin urmare, experții recomandă persoanelor infectate cu noul coronavirus să se spele pe mâini înainte şi după contactul cu animalele de casă, la fel şi în cazul manipulării diferitelor obiecte şi al mâncării acestora, dar să şi să evite să le pupe.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co