Stiri

Piața Sudului se închide pentru modernizare

Piața Sudului se închide. Ea urmează să fie desființată parțial, pentru a se construi un ansamblu agroalimentar modern. În timp ce primarul Daniel Băluță promite condiții europene, producătorii autohtoni sunt supărați. Aceștia spun că nu li se asigură alt loc unde să se mute și că nu știu ce vor face.

Primarul Daniel Băluță a declarat acum câteva zile, în cadrul unei conferințe de presă, că „ansamblul existent Piața Sudului a fost realizat etapizat, prin adaosuri succesive, fiind alcătuit din construcții de diverse forme și mărimi, fără valoare de patrimoniu sau cu valoare arhitecturală distinctă, astfel fără capacitatea de a se constitui într-un ansamblu arhitectural coherent. Acum arată ca un bazar”.

Spațiul interior din noua Piață Agroalimentară va avea la parter o zonă centrală cu înălțimea pe două niveluri, ce presupune zona tarabelor și spații comerciale închise dispuse în jurul acesteia. La etaj însă sunt prevăzute amenajări pentru comerț și alimentație publică și spații verzi în jardiniere.

La exterior vor fi zone pietonale accesibile şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Pe lângă aceste corpuri reconstruite, au mai fost propuse şi lucrări pentru realizarea sau retrasarea unui drum de acces din Strada Niţu Vasile, dimensionat şi conformat pentru accesul autovehiculelor de transport marfă, realizarea de alei pietonale şi spaţii verzi şi iluminat exterior.

Zona Piața Sudului este o zonă tranzitată zilnic de aproximativ 100.000 de oameni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co