Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Persoanele cu dizabilități nu vor fi evaluate acasă

Parlamentarii PSD-ALDE nu sunt de acord cu evaluarea la domiciliu a persoanelor cu dizabilități grave, astfel că o propunere legislativă cu acest obiect, depusă de un deputat PNL, a primit avize negative de la toate comisiile de specialitate, respectiv cea de drepturile omului, comisia de muncă și cea de sănătate. Inițiatorul, Claudiu Răcuci (PNL), îi acuză pe cei de la Putere că au respins proiectul doar pentru că nu este proiectul PSD.

”Nu a fost absolut niciun fel de justificare, pentru acest vot. Cred că este vorba despre faptul că este proiectul PNL-ului , si nu a PSD-ului. Bine, au mai avut unele comentarii, că se blochează sistemul, că o persoană care are o mână sau un picior amputate, poate, în timp, să își pună o proteză și trebuie să vină la control. O chestiune așa, de neînțeles”, a spus Răcuci.

Reprezentanții PSD din comisia de muncă spun, însă, că propunerea de respingere a venit din partea Ministerului Muncii.

Potrivit proiectului de lege, se prevede că persoanele evaluate cu dizabilități grave și accentuate, indiferent de formă, să nu se mai prezinte la evaluarea medicală, care are loc la doi ani, iar această evaluare să se facă la domiciliu.

Deputatul PNL a explicat că proiectul prevede în mod clar că este vorba despre persoanele cu handicap grav și accentuat, și nu forme ușoare, sau care se pot vindeca în timp.

”Aici intră persoane nevăzătoare, cu membre amputate, cu boli psihice grave”, a mai spus parlamentarul.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co