Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Permise false obţinute de cetăţeni români într-o ţară africană. Percheziţii de amploare

41 de percheziţii domiciliare, pe raza a 19 judeţe şi a municipiului Bucureşt au efectuat, miercuri dimineaţa, procurorii DIICOT din Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară. Descinderile au avut loc la locuinţele unor persoane implicate în obţinerea frauduloasă de permise de conducere pentru cetăţeni români, eliberate însă într-o ţară africană.

După ce erau obţinute actele în ţara africană, acestea erau preschimbate cu permise de conducere româneşti, autentice.

Persoanele vizate de anchetă sunt suspectate, printre altele, de săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, instigare la fals intelectual, dare de mită, fals informatic, arată DIICOT.

În cauză, s-a reţinut faptul că o parte dintre membrii grupării se ocupau de intermedierea obţinerii permiselor de conducere, fără îndeplinirea condiţiilor legale, pe numele unor cetăţeni români, de autorităţile competente dintr-o ţară africană, iar o altă parte derulau activităţi de recrutare a comptarioților interesaţi de obţinerea frauduloasă a unor asemenea înscrisuri.

Pentru realizarea acestei activităţi infracţionale, persoanele interesate de dobândirea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice puneau la dispoziţia membrilor grupării datele lor personale, o fotografie tip buletin, un specimen de semnătură, precum şi diferite sume, de regulă cuprinse între 2.000 şi 3.000 euro. Banii erau ulterior expediați prin intermediul serviciilor de transfer monetar, de către membrii reţelei infracţionale care acţionau pe teritoriul ţării africane.

În continuare, erau întocmite în fals documentele.
Comunicat DIICOT

“Se ajungea astfel la situaţia în care date informatice nereale, care atestau aparenta dobândire licită a unor permise de conducere străine, să fie implementate în bazele de date ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, cu consecinţa creării unor date informatice false legate de aparenta dobândire a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Ulterior, aceste date false stăteau la baza preschimbării permiselor de conducere străine cu permise de conducere româneşti, rezultând un înscris autentic care nu reflecta realitatea”.

Astfel, 48 de persoane care în mod fraudulos au obţinut permise de conducere în mod ilegal au fost duse la audieri, la sediul DIICOTPloieşti.

Percheziţiile au loc în cadrul unui dosar mai amplu, în care au fost trimişi în judecată 52 de inculpaţi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co