Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Performanță istorică! România are primul campion european la ciclism!

Vlad Dascălu (21 ani) a devenit primul român din istorie medaliat la o competiție majoră la ciclism. Puștiul născut la Fălticeni și emigrat la 9 ani în Spania a cucerit aurul la Campionatul European de mountain bike sub 23 ani de la Brno.
Acest rezultat reprezintă cel mai mare succes al ciclismului românesc după cele cinci titluri mondiale și titlul paralimpic cucerite de ciucanul Eduard Novak la paracycling.
Lider în Cupa Mondială la tineret cu trei succese în acest sezon, Dascălu a dominat cu autoritate cursa și la Campionatul European din Cehia.
Dascălu a debutat în Cupa Mondială în 2017 pentru formația românească Dinamo BikeXpert, alături de care a obținut trei locul 5. S-a transferat apoi în Spania, țara sa de adopție, iar momentan este cel mai promițător tânăt ciclist din Europa la montainbike.
În august, Dascălu va încerca să aducă în Canada prima medalie din istorie pentru România la un Campionat Mondial. El ar putea reprezenta România și la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2020.
Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea obținea locul 37 la Atena.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co