Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Percheziţii la Tarom! Sunt cercetate fapte de corupţie şi delapidare

Stare de alertă la compania aeriană de stat! Procurorii din structura centrală au efectuat percheziţii la sediul unui sindicat din cadrul TAROM şi au ridicat înscrisuri. De asemenea, au fost efectuate zeci de percheziţii domiciliare.

Comunicat DIICOT
„Procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Politie Transporturi au efectuat 25 de perchezitii domiciliare ( 14 Bucuresti, 7 Ilfov, 2 Prahova, 1 Dâmboviţa si 1 Braşov), într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie.
Activitatea TAROM nu a fost afectată de percheziţiile DIICOT, iar călătorii nua au avut de suferit. Operarea curselor aeriene s-a derulat în condiţii normale, au informat reprezentanţii companiei.

Mădălina Mezei, directorul general al companiei Tarom
„Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.)”
La începutul acestui an, premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM pentru a verifica, printre altele, regulile care guvernează sistemul de administrare şi control, precum şi circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co