Stiri

Percheziții la Spitalul din Piatra Neamț, după incendiul în care au murit 10 oameni

Percheziții la Spitalul Județean Piatra Neamț, duminică noapte, după incendiul în care zece pacienți COVID intubați și-au pierdut viața.

Procurorii și polițiștii au cautat acte în mai multe birouri din spital în legătură cu funcționarea și avizarea secției ATI care a ars sâmbătă.

Percheziţiile s-au terminat luni dimineaţa, în jurul orei 2,00, iar anchetatorii au ridicat mai multe documente necesare în efectuarea anchetei cu privire la incendiul care a avut loc sâmbătă seară la secţia ATI a spitalului.

Anchetatorii vor sa afle mai multe detalii despre ce s-a întâmplat la spital, după ce prefectul județului Neamt, George Lazar, a declarat duminică că spitalul a greșit pentru că a efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP.

SJU Piatra-Neamţ:

“În cursul zilei de duminică, 15 noiembrie, la unitatea medicală a avut loc o percheziţie, efectuată în baza unui manadat emis de un judecător, pentru ridicarea mai multor documente necesare stabilirii cauzelor care au determinat producerea incendiului din secţia ATI. (…) Reprezentanţii SJU Piatra Neamţ cooperează cu toate instituţiile abilitate şi oferă întregul suport pentru ca anchetatorii să stabilească în cel mai scurt timp şi cât mai exact modul în care s-a produs tragedia din secţia ATI, în urma căreia zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru cadre medicale au fost rănite”

Parchetul General efectuează în continuare cercetări în dosarul penal in rem pentru ucidere din culpă după moartea celor 10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI.

Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu. Unul dintre medici, cel care și-a riscat viața pentru a-i salva pe pacienții de la ATI, a fost transferat la un spital din Belgia cu arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co