Stiri

Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de opt milioane de lei

Aproape 30 de percheziții au avut loc astăzi, în Capitală și patru județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la opt milioane de lei.

Cele 28 de percheziții au vizat sediile unor firme şi locuinţele unor persoane bănuite că au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat.

De asemenea, persoanele cercetate sunt acuzate că ar fi efectuat și acte de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi ar fi exercitat fără drept o profesie.

Cercetările efectuate au relevat faptul că, în perioada 2014 – prezent, 14 persoane care aveau calitatea de reprezentanţi ai 21 de societăţi comerciale ar fi pus la punct un circuit comercial și financiar bancar fictiv, în domeniul achiziționării de bunuri din spațiul intracomunitar, precum și extracomunitar (China), servicii de call center și servicii de promovare și vânzare a produselor pe piața internă.

În lanţul evazionist ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, care ar fi asigurat intermedierea scriptică între societățile furnizoare și agenții economici reali, în vederea supradimensionării cheltuielilor și pentru acumularea obligațiilor fiscale în sarcina societăților de sacrificiu, prin transferarea responsabilității achitării TVA și a impozitului pe profit de la societățile beneficiare reale la societățile cu comportament de tip „fantomă”.

Prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului prin aceste operaţiuni fictive este estimat la 8.000.000 de lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co