Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Percheziții de amploare în trei județe din țară

În această dimineață, polițiștii din Ilfov și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 29 de percheziții, în București,  Ilfov și Prahova, la persoane bănuite de cămătărie, înșelăciune, deturnarea licitațiilor publice și spălare de bani. Până în prezent, la percheziții au fost descoperite importantante sume de bani în valută și monedă națională, precum și autoturisme de lux susceptibile a proveni din activitatea infracțională.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – IGPR și al Biroului Tehnic de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu anul 2014, liderul grupării ar fi constituit, alături de alte persoane, un grup infracțional organizat specializat în oferirea cu împrumut a unor sume de bani cu dobândă către persoane aflate, de regulă, într-un impas financiar de moment.

Pentru a masca activitatea ilicită, dar și pentru a crea presiune psihică asupra debitorilor, cei din urmă erau convinși să semneze acte notariale în care erau stipulate ca fiind acordate ca împrumut sume mult mai mari decât cele remise efectiv, valoarea împrumutului trecut în acte fiind compusă din suma reală împrumutată plus dobânda ce trebuia plătită

37 de persoane urmează a fi conduse de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co