Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Pedepse pentru responsabilii avionului doborât, decretează Iranul

Iranul îi va pedepsi toţi cei responsabili de catastrofa aeriană în care a fost implicat aparatul de tip Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, a declarat Hassan Rouhani, preşedintele acestui stat.

Hassan Rouhani, președintele Iranului

“A fost o eroare de neiertat … nu poate fi responsabilă o singură persoană pentru acest accident de avion. (…)Pentru poporul nostru este foarte important referitor la acest accident ca oricine a comis o greşeală sau o neglijenţă la toate nivelurile să fie deferit justiţiei. Toţi cei care trebuie pedepsiţi să fie pedepsiţi”.

Declarația șefului statului survine pe fondul manifestrărilor de stradă, din ultimele zile, ale iranienilor care scandează sloganuri împotriva autorităţilor, după ce forţele armate iraniene au recunoscut, sâmbătă dimineaţă, că au doborât aparatul de zbor dintr-o “eroare umană”.

Pe de altă parte, justiţia iraniană a trecut deja la măsuri concrete, a arestat, marți, mai multe persoane resonsabile de această tragedie.

176 au murit în urma prăbușirii avionului companiei ucrainene, iar cele mai multe victime sunt iraninei și canadieni.

De altfel, Justin Trudeau, premierul canadian,  a dat asigurat că se va face dreptate, iar toate ţările afectate de tragedie – Canada, Regatul Unit, Ucraina, Suedia şi Afganistan – exercită presiuni pentru ca Iranul să efectueze o anchetă transparentă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co