EXTERN

Pe unde încearcă imigranții să treacă ilegal frontiera în România

Imigranții testează granițele României! În primele două săptămâni ale lunii septembrie au fost mai mulţi imigranţi ilegali ca în orice altă lună din acest an, după ce şi în luna august se înregistrase un record, scrie Gândul.info

Aproape zilnic, Poliţia de Frontieră anunţă interceptarea unor grupuri de imigranţi sau refugiaţi care încearcă să pătrundă ilegal în România, pentru a trece mai departe către Occident. După ce Ungaria a înălţat un gard metalic la graniţa cu Serbia, două dintre cele mai „atacate” sectoare de frontieră româneşti sunt la Sânnicolau Mare şi Lunga, în regiunea unde se întâlnesc graniţele României cu cele ale Serbiei şi ale Ungariei.

Cu toate acestea, statisticile oficiale ale Poliţiei de Frontieră arată că numărul imigranţilor ilegali din România este în continuare foarte scăzut, oficialii susţinând că „România nu se confruntă cu un aflux”. Într-adevăr, în ciuda exploziei imigraţioniste din lunile august şi septembrie, numărul total al imigranţilor ilegali din 2016 este în scădere cu aproape 40% faţă de perioada similară a anului trecut. Cei mai mulţi provin din Siria şi Afganistan, dar şi albanezii sau kosovarii îşi caută drumul către Occident trecând ilegal graniţele româneşti.

Toamna aduce cu ea cel mai important aflux de imigranţi ilegali şi refugiaţi cu care s-a confruntat România în 2016. Aproape zilnic, Poliţia de Frontieră anunţă prinderea la graniţe a unor grupuri care vin singure sau cu călăuze plătite, încercând să treacă ilegal graniţele către Occident. Chiar dacă cifra este mică, cei 137 de imigranţi prinşi de Poliţia de Frontieră că voiau să intre sau să iasă ilegal din România reprezintă vârful anului 2016 din acest punct de vedere, iar cifra este valabilă doar pentru perioada 1-13 septembrie.

Luna august a adus cu sine de asemenea un vârf pentru anul 2016, 111 imigranţi ilegali fiind opriţi de poliţiştii de frontieră români la graniţe.

Cu toate acestea, statisticile imigraţiei ilegale sunt în scădere în România. În perioada ianuarie-septembrie 2016 au fost depistaţi 666 de imigranţi ilegali sau refugiaţi care încercau să treacă graniţele româneşti. Spre comparaţie, în perioada similară a anului 2015, au fost prinse 1.076 de persoane în această ipostază, scăderea fiind astfel de 38%, conform statisticilor Poliţiei de Frontieră.

Cei mai mulţi încearcă să intre sau să iasă ilegal din România pe la „frontiera verde”, ascunzându-se în autovehicule sau folosind acte false, conform Poliţiei de Frontieră. Totuşi, există şi tentative de a trece Dunărea cu ambarcaţiuni. În septembrie, doi irakieni, printre care un copil de 5 ani, au fost găsiţi înecaţi în Dunăre, după ce ambarcaţiunea lor s-a răsturnat, iar alţi 4 irakieni au fost găsiţi naufragiaţi de poliţiştii bulgari pe insula Dobrina de pe Dunăre, în apropiere de Calafat.

Cei prinşi că voiau să treacă ilegal frontierele provin cei mai mulţi din Siria (157), Afganistan (80), Pakistan (67), Turcia (49), Irak (41), dar şi din Albania (36), Maroc (29), Kosovo (28), Sri Lanka (23) sau Somalia (18). Au mai existat imigranţi ilegali din Iran, Bangladesh sau Vietnam, prinşi la graniţele româneşti, conform datelor Poliţiei de Frontieră.

Sursa: Gândul.info

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co