Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Patru noi centre de vaccinare cu ser Pfizer în județul Vâlcea

Vâlcenii vor avea la dispoziție, de marți, patru noi centre de vaccinare cu cel mai căutat ser, respectiv Pfizer-BioNTech. Aceste noi puncte de imunizare vor funcționa la Lădeşti, Mihăeşti, Orleşti şi Suteşti, a anunţat Instituţia Prefectului.

Acestea sunt ultimele centre rămase de operaţionalizat dintre cele stabilite la începutul campaniei de vaccinare.

Prefectura Vâlcea a mai anunţat că în două centre de vaccinare unde iniţial se administra AstraZeneca, respectiv la centrul de vaccinare din cadrul Liceului “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea şi cel din cadrul Liceului “George Ţărnea” din Băbeni, se administrează, începând de luni, vaccin Moderna.

În prezent, în judeţul Vâlcea sunt operaţionale 16 centre comunitare de vaccinare, dintre care şase sunt în municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și două în Călimăneşti (unul pentru vaccinare cu AstraZeneca şi unul cu produs Pfizer).

Pe de altă parte, o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech a ajuns luni în România. Este vorba de peste 500.000 de doze care au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

La nivelul întregii țări, peste 4,2 milioane de oameni au primit o doză de ser anti-COVID-19, iar 1,5 milioane au schema completă de vaccinare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co