Stiri

Paştele Catolic: Ceremonii în Joia Mare la Sfântul Mormânt din Ierusalim

Ceremoniile din Săptămâna Mare de dinaintea Paştelui Catolic au început joi cu oficierea unei slujbe la Sfântul Mormânt. Credincioşii au putut să asiste după ce liturghiile pascale de anul trecut s-au ţinut cu uşile închise în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, relatează presa internațională.

În lipsa pelerinilor străini ca urmare a închiderii frontierelor pentru turişti, aproximativ 150 de credincioşi locali şi de rezidenţi catolici din regiune au venit la Biserica Sfântului Mormânt pentru a asista la slujba oficiată de Patriarhul Latin al Ierusalimului.

Ceremonia a inclus şi ritualul Spălării picioarelor, un act simbolic care recreează gestul lui Iisus faţă de discipolii săi ca gest de umilinţă şi de egalitate şi care anul trecut nu a avut loc pentru a se evita contactul şi riscul de îmbolnăvire cu COVID-19.

În alţi ani Biserica Sfântul Mormânt era plină până la refuz de prezenţa pelerinilor veniţi din toate colţurile lumii, însă acum lăcaşul părea practic pustiu.

Ceremoniile din Săptămâna Mare se desfăşoară în Oraşul Vechi al Ierusalimului, în zona de est ocupată de Israel, care a realizat o campanie accelerată de vaccinare a populaţiei ce a permis revenirea la o oarecare normalitate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co