Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Parlamentul s-ar putea reuni într-o nouă sesiune extraordinară

Parlamentul României ar putea fi concovat într-o nouă sesiune extraordinară, de data aceasta, la sfârşitul lunii august, potrivit deputatului social-democrat Florin Iordache.

Motivul covocării, a explicat acesta, este adoptarea proiectului pentru implementarea directivei Uniunii Europene privind combaterea spălării banilor, din dorința de a se evita sancţiuni din partea Comisiei Europene.

Potrivit lui Iordache, dacă apar proiecte care trebuie neapărat adoptate şi există riscul ca România să intre în infringement sau la aplicarea de sancțiuni economice, este posibil ca la finalul lunii viitoare Parlamentul să fie convocat într-o nouă sesiune extraordinară.

În acest fel, respectivul proiect de lege ar urma să fie adoptat de Senat la finalul lunii august, urmând să fie votat apoi, la începutul lunii septembrie, de Camera Deputaţilor şi trecut prin procedura parlamentară.

Florin Iordache a adăugat că Guvernul face o evaluare asupra altor proiecte şi, în măsură în care acestea necesită adoptare, se poate vorbi despre aprobarea lor într-o sesiune extraordinară a Legislativului. Deputatul social-democrat a mai precizat că este posibil să aibă loc și o şedinţă a Biroului permanent al Senatului în care să se ia act de ordonanţele de urgenţă emise în ultimele trei şedinţe ale Guvernului, în contextul în care joia trecută, ultima zi a sesiunii extraordinare, nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru desfăşurarea întâlnirii conducerii Camerei superioare a Parlamentului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co