Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Paradă grandioasă în Rusia, de Ziua Victoriei, în plină campanie militară

În plină campanie militară rusă în Ucraina, în Piaţa Roşie din Moscova, a avut loc o paradă grandioasă prezidată de preşedintele Vladimir Putin. Totul pentru a marca cei 77 de ani de la victoria sovietică împotriva Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

La eveniment nu a fost prezent niciun lider străin. În schimb, la cea mai importantă sărbătoare a anului în Rusia, au defilat unităţi care au luat parte la invazia rusă în Ucraina, declanşată la 24 februarie. Agențiile internaționale de persă anunță că aproximativ 11.000 de militari au fost mobilizați pentru această paradă dar și131 de unităţi de tehnică militară. Condiţiilor meteo nu au permis, însă, și componenta aviatică a paradei militare, potrivit oficialilor de la Kremlin.

În discursul anual cu ocazia Zilei Victoriei, la începutul paradei militare, Vladimir Putin a declarat că “intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul se pregătea să le invadeze pământul, inclusiv Crimeea.

Manifestări similare vor avea loc în alte 28 de oraşe ruse, din Vladivostok, în Oceanul Pacific, şi până în Sankt-Petersburg, la Marea Baltică, potrivit Reuters.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co