Stiri

Pandemia și părțile bune. Pe burse s-au făcut cei mai mulți bani din istorie

În plină pandemie de coronavirus, pe burse s-au făcut cei mai mulți bani din istorie!

Capitalizarea totală a burselor la nivel mondial a atins un maxim istoric de 95.000 de miliarde de dolari în această săptămână.

Iar asta s-a întâmplat după anunțul privind vaccinul anti-COVID-19.

Cea mai recentă creştere a acţiunilor, la noi maxime, a fost declanşată de ştirile surprinzătoare că vaccinul pentru noul coronavirus dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech are o eficacitate de peste 90%.

Cea mai mare forţă care a determinat redresarea burselor în ultimele şapte luni a fost ansamblul măsurilor fără precedent de relaxare a politicilor monetare de către băncile centrale şi măsurile de stimulare fiscală adoptate de guverne.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de bursele din Statele Unite.

Indicele bursier care conține 500 de companii americane a recuperat pierderile provocate de epidemie până la jumătatea lunii august, iar luni a atins un nou maxim în timpul tranzacţiilor.

Practic, ştirile referitoare la un vaccin pentru noul coronavirus au fost cele care au determinat această creştere semnificativă a acţiunilor.

După apariția ştirilor referitoare la vaccinul pentru Covid-19, multe companii mari de pe Wall Street şi-au îmbunătăţit perspectivele privind piaţa de capital și mizează pe o redresare economică mai rapidă.

În acelaşi timp, creşterea numărului de cazuri noi de Covid-19 sugerează că iarna va fi grea, înainte de venirea unui vaccin, a cărui distribuire va dura luni de zile.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co