Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Pandemia de coronavirus se extinde şi la ţările vecine României

Numărul cazurilor de coronavirus creşte de la o zi la alta şi în ţările vecine României, care înregistrau până acum un bilant relativ mic până acum.

În Bulgaria, erau confirmate – marţi, la prânz, 565 de persoaneconfirmate cu COVID-19, în creştere cu 24 faţă de ziua anterioară, potrivit oficiailor de la Sofia.

Până în prezent, în această ţară, au decedat 22 de persoane din această cauză, iar în spitalele sunt internaţi 201 pacienţi cu COVID-19, dintre care 26 se află la terapie intensivă. Oficialii bulgari spun că, în aceste condiţii, restricţiile trebuie să rămână în vigoare până la Paşti (19 aprilie).

În Ungaria, numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual şi a ajuns marţi dimineaţă la 817. 47 de oameni au decedat, iar 71de pacienţi s-au vindecat complet.

Oficialii maghiari iau în calcul măsuri de protecţie suplimentare în următoarele luni şi au cerut populaţiei şi politicienilor să coopereze deplin în combaterea epidemiei de COVID-19.

Experţii de la laboratorul Centrului naţional ungar pentru sănătate publică au izolat mai multe tulpini ale coronavirusului. Ei apreciază că agentul patogen a ajuns în Ungaria din câteva locuri diferite.

În Republica Moldova, sunt 21 de decese cauzate de noul coronavirus, iar alte 77 de persoane contaminate sunt spitalizate în stare gravă. Autorităţile medicale de la Chişinău au raportat că până acum au fost tratate, în total, 40 de persoane infectate cu COVID-19.

Conform datelor oficiale, până marţi dimineaţă în Republica Moldova au fost confirmate 965 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Chişinău (316), Ştefan Vodă (148) şi raionul Soroca (125).

În Serbia, numărul de persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 era marţi dimineaţă de 2.200, iar în Ucraina au fost confirmate până marţi dimineaţa 1.462 de persoane, dintre care 104 copii. De altfelş, 74% dintre cei infectaţi au vârste cuprinse între 30 de ani şi 69 de ani.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în oraşul Kiev (253) şi regiunile Cernăuţi (247), Ternopil (168) şi Ivano-Frankovsk (160).

De la izbucnirea pandemiei, în Europa au fost înregistrate peste 50.000 de decese din cele 74.000 la nivel mondial, iar peste 1.300.000 de persoane sunt infectate în lume, cele mai multe în SUA, Spania, Italia şi Germania.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co