Stiri

Pandemia de coronavirus, la cote maxime în Rusia: 10.000 de cazuri noi /zi

Noul coronavirus lovește cu putere în Rusia, în ultima săptămână. Pentru a patra zi consecutiv, s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri noi, astfel că s-a ajuns la un total de peste 165.000 de îmbolnăviri.

Acest bilanţ este dublu față de cel al Germaniei, iar Rusia devine a cincea cea mai afectată ţară din Europa şi a şasea din lume.

Cu peste 1.500 de decese anunţate, rata mortalităţii rămâne totuși scăzută în comparaţie cu Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie sau Statele Unite.

Potrivit autorităţilor, acest fapt se datorează unei serii de măsuri luate din timp pentru a contracara epidemia: închiderea frontierelor, peste patru milioane de teste efectuate, pregătirea spitalelor pentru pandemie, în special la Moscova – principalul focar.

Cu toate acestea, unii critici pun la îndoială exactitatea datelor communicate de oficialii locali.

Autorităţile au avertizat, însă, că izolarea – instituită la sfârşitul lunii martie şi care urmează să se încheie la 11 mai – ar putea fi prelungită sau chiar înăsprită în alte regiuni, în funcţie de situaţia epidemiologică.

La nivel mondial, sunt aproape 3,7 milioane de persoane confirmate cu noul coronavirus și peste 257.000 de decese din această cauză

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co