Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Palidă consolare! Victimele de la Colectiv, tratamente decontate cât timp cât au nevoie

Victimele de la Colectiv au primit o veste bună. Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, dă asigurări că vor avea acces la tratament, atât în ţară cât şi în străinătate, atât timp cât va fi nevoie.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii
“În urma scrisorii deschise pe care ne-au adresat-o, am avut o discuţie cu premierul României. (…) Concluzia este că susţinem propunerea lor de modificare a legislaţiei astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atât timp cât au nevoie. Am mai discutat despre actele privind transferul pacientului. Este ordinul de ministru pe care urma să îl promovăm, dar am mai avut nişte discuţii pe această temă. (…) Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament”.
Sorina Pintea a amintit că, începând de anul trecut, pacienţii de la Colectiv se pot trata atât în ţară cât şi în străinătate, în unităţi medicale publice sau private.
Potrivit ministrului Sănătăţii, în prezent 16 pacienţi victime la Colectiv beneficiază de decontări pentru tratament.
În noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu produs in clubul Colectiv din Capitală, în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, lua viața a nu mai puțin de 64 de tineri, iar alte zeci vor avea sechele câte zile vor avea.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co