Stiri

Păgubiții Astra Asigurări își primesc banii

Fondul de Garantare a Asiguraților a început plata despăgubirilor în dosarele Astra Asigurări, societate aflată în faliment. Până acum, a achitat 1,9 milioane de lei, pentru primele 354 de dosare. Plățile vor continua pentru toate dosarele procesate și aprobate la plată. Suma restituită unui creditor nu poate depăși, însă, plafonul de 450 de mii de lei. Cei care au de recuperat mai mult, trebuie să se înscrie repede la masa credală – avertizează oficialii. Păgubiții își vor primi banii în funcție de opțiunea exprimată la depunerea cererii: prin virament bancar, prin mandat postal sau cash. Reprezentanții fondului explică de ce anume plata despăgubirilor durează atât de mult și de ce nimeni nu poate da un termen până la care toate dosarele vor fi rezolvate.

Până la 25 aprilie, au fost aprobate 4171 de dosare, însemnând despăgubiri de peste 16 milioane de lei. Oficialii Fondului de Garantare a Asiguraților spun că verifică din nou toate cele 57.210 dosare de daună preluate de la Astra, iar păgubiții trebuie să facă din nou cereri de plată pentru a-și primi banii.

Fondul de Garantare a primit până acum doar 32.000 de cereri de plată. Introducerea în lege a plafonului de maxim 100.000 de euro pe care-l poate primi un creditor a dus și la reducerea estimării privind totalul plăților pe care le-ar avea de făcut Fondul în lichidarea activității Astra Asigurări: acesta va fi de aproximativ 480 de milioane de lei.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co