Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

OSCE: Rusia a desfăşurat între 15.000 şi 25.000 de militari la graniţa cu Ucraina

Situație extrem de tensionată în apropierea granitelor României! Rusia a desfăşurat între 15.000 şi 25.000 de militari în peninsula Crimeea şi la frontiera cu Ucraina, potrivit însărcinatului cu afaceri al SUA, care a făcut aceste afirmații în cadrul unei reuniuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, relatează Agerpres.

Oficiallii de la Moscova ar trebui să invite reprezentanţi străini să viziteze aceste teritorii pentru a atenua tensiunile, a sugerat diplomatul american citat de presa internațională.

“Rusia are mai multe trupe staţionate la graniţa cu Ucraina acum decât în orice alt moment începând din 2014. Cerem încă o dată Rusiei să explice mărimea, structura şi scopul acestei activităţi”, a afirmat oficialul american.

Masarea de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina alimentează îngrijorările privind o nouă acutizare a tensiunilor în regiune. Rusia a anexat peninsula Crimeea după un referendum controversat în 2014. Guvernele occidentale consideră, însă, în continuare Crimeea drept parte a teritoriului ucrainean.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co