Stiri

Ordonanța militară 3, în vigoare. România, în carantină

Ordonanța militară numărul 3 a intrat în vigoare de miercuri.

Spre deosebire de restul, aceasta vizează pe toată lumea.

Practic, nu mai avem voie să ieșim din casă decât cu un motiv întemeiat, inclusiv pe timpul zilei: dacă mergem la locul de muncă, la un control medical care nu poate fi amânat, la cumpărături absolut necesare, să plimbăm câinele sau dacă acordăm asistență pentru copii sau bătrâni.

Toate acestea cu o condiție: trebuie să avem la noi o adeverință de la locul de muncă și o declarație pe propria răspundere în care să prezentăm motivul deplasării.

Sunt în vigoare și măsuri speciale pentru persoanele peste 65 de ani, considerate cele mai vulnerabile în fața pandemiei de coronavirus.

Acestea trebuie să stea în casă pentru a se proteja. Vârstnicii au însă voie să iasă din casă între orele 11.00 și 13.00, pentru cumpărături sau asistență medicală. Excepție fac cei care sunt încă angajați sau desfășoară activități agricole, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

Polițiștii și jandarmii vor continua să patruleze pe străzile din toată țara pentru a verifica dacă toți cetățenii respectă măsurile Ordonanței militare 3.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co