Stiri

Operație pe creier, live pe Facebook

Transmisie live, din sala de operație! O intervenție chirurgicală făcută pe creier a fost astăzi filmată și transmisă live pe pagina de Facebook a clinicii Brain Institute din București.
Astfel, la ora 11:30, a fost postata filmarea, alături de mesajul:
“Intervenția neurochirurgicală doar ce s-a terminat, totul a decurs foarte bine. Denumirea profesională a operației este ablație endoscopică transnazală a unui adenom hipofizar, iar echipa medicală care a realizat intervenția este formată din Dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurg, Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL, Dr. Silviu Oprescu medic specialist ORL și Dr. Anca Vișan, medic primar ATI. […] Transmisiunea „live” nu este un demers ştiinţific, ci este un demers social destinat transparentizării unei activităţi care, în ultimii zeci de ani, a devenit extrem de impresionantă pentru publicul larg. Începând cu aceasta, cei interesaţi vor putea urmări în direct activitatea din sala de operaţii, iar tinerii interesaţi de o carieră în neurochirurgie vor fi încurajaţi să se documenteze în continuare.”
Inițiatorii acestei transmisii consideră că acest început dorește să demonteze mitul ce există în jurul unei operații pe creier. “Pregătită şi executată corect, o operaţie de neurochirurgie craniană este la fel de simplă sau de complicată că şi orice altă chirurgie, pacienţii părăsind spitalul după 3-4 zile, fără urme evidente ale tratamentului neurochirurgical. În urma acestor operaţii, pacienţii sunt reintegraţi rapid în societate, nefiind nevoie de excluderea acestora nici măcar pentru o perioadă limitată de timp”, mai explică ei pe pagina de Facebook.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co