Stiri

One World Romania

One World România, cel mai important Festival de Film Documentar și Drepturile Omului, aflat la cea de-a IX-a ediție, începe astăzi la București. Cele mai noi 60 de filme documentare, selectate din 1111 producții europene, asiatice și sud-americane, vor fi proiectate în cinematografele Elvire Popesco, Union și Hollywood Multiplex. Organizatorii spun că aceste filme documentare descriu spectacolul lumii în care trăim, cu lumini dar și cruzime, cu bucurii, dar și cinism. Festivalul, organizat în memoria ultimului președinte al Cehoslovaciei, Vaclav Havel, se dorește a fi un flacon de capsule cinematografice în care spectatorii vor găsi tratament împotriva unor afecțiuni colective ale societății moderne, partidele care ajută conștiința să iasă din amorțeală.

Filmele One World România prezintă povești impresionante de pretutindeni, vorbesc despre lupta împotriva prejudecăților și oferă alternative pentru vizibilitatea încălcărilor unor drepturi fundamentale ale omului, cel mai adesea trecute cu vederea. Anul acesta One World România va fi prezentat în cinematografe, la Muzeul Național de Artă Contemporană, unde vom putea urmări documentare cu vizibilitate de 360 de grade, Centrul Ceh din București dar și la cortul amplasat în parcul Spitalului Colțea – numit generic – Ambasada de la Cort.
În locurile de desfășurare a Festivalului vor fi organizate zone cu jocuri video documentare – un gen care câștigă tot mai mulți fani. Biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co